Apple анонсує гарнітуру розширеної реальності

Поділитися:

Уже кілька років команда з 1000 інженерів Майка Роквелла прагне створити найбільші хіти компанії з часів iPhone. В кінці 2018 року Apple Inc. планувала створити потужну гарнітуру з можливостями як віртуальної, так і доповненої реальності, коли ситуація різко змінилася. Джоні Айв, головний дизайнер компанії, заперечив проти деяких фундаментальних аспектів продукту Роквелла.

AR і VR-гарнітури повинна була стати першим великим випуском компанії з часів Apple Watch і дебютного пристрою від Technology Development Group.

Пристрій під кодовою назвою N301 буде використовувати як VR -всеоб’емлющее цифрове рішення для ігор і споживання контенту, так і AR – інструмент для воспроізвдеденіе інформації перед глядачем, наприклад це можуть бути текстові повідомлення і карти.

Інший пристрій, N421, легка пара окулярів, що використовують тільки AR, є більш складним.

Протистояння всередині команди Apple пов’язані з конфліктом двох концепцій. Перша концепція: «найвища якість» – вимагає масивного обладнання та додаткових модулів. Друга концепція: «простота в експлуатації» відкидає масивні аксесуари і додаткові блоки.

Хоча гарнітура, яка перебуває зараз в розробці, менш технологічна, ніж передбачалося спочатку, вона досить просунута. Вона спроектована з використанням екранів надвисокої роздільної здатності, які практично не дозволяють користувачеві відрізнити віртуальний світ від реального.

Інженерні групи Apple все ще відчувають пристрій на різних формах голови, щоб обчислити ідеальну посадку.

Компанія поки не визначилася з цінами. Ціни у конкурентів різняться від 400 доларів до 3500 доларів.

N301 матиме власний App Store з акцентом на ігри і можливістю потокової передачі відеоконтенту. Також він стане свого роду надсучасним комунікаційним пристроєм для віртуальних зустрічей. Siri, голосовий помічник Apple, буде управляти як гарнітурою, так і можливими очками.

Apple планує анонсувати нові інструменти для додатків iPhone AR на своїй щорічній конференції розробників у цьому місяці.

Перша гарнітура може бути анонсована в уже наступного року, а випущена в 2022 році. Фанати Apple можуть очікувати окуляри AR не раніше 2023 року.

Ми раніше писали, що «Apple» офіційно зареєструвала свою першу компанію в Україні.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу