Аналітики спрогнозували ціни на газ у ЄС

Поділитися:

Аналітики прогнозують вартість «блакитного палива» у Європі вище пів тисячі доларів за одну тисячу кубічних метрів упродовж більшої частини поточного року.

Зазначається, що середня ціна за 2022 рік перевищуватиме середню ціну попереднього року. Становитиме цьогоріч близько 550 доларів за 1 тис. куб. м.

Примітно, що експерти вважають, що знизитися ціни на газ у Європі зможуть у разі запуску російського газопроводу «Північний потік-2» та нарощування «Газпромом» поставок цим напрямком. У разі ослаблення геополітичної напруженості, якщо буде якась домовленість із Сполученими Штатами та НАТО. Ціни також можуть піти на спад, якщо зима в Європі не буде морозною. А от підскочити ціни ще більше зможуть на тлі загострення геополітичної ситуації навколо РФ у разі провалу переговорів зі Штатами, продовження «Газпромом» обмежених поставок на спотовому ринку, наголошують аналітики.

Нагадаємо, що після того, як ближче до кінця грудня 2021 року знизився природний попит на газ через різдвяні свята і відлигу, вже на початку січня вартість палива знову почала зростати.

Варто зауважити, що з 22 грудня у Європейському Союзі природний газ після сильного подорожчання почав дешевшати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу