Аналітики прокоментували рекордні ціни на газ в ЄС

газ
Поділитися:

Ціни на газ у Європі б’ють рекорди. Вартість блакитного палива поступово наближається до 2 тисяч доларів, це при тому, що вже вартість у 700 та 800 доларів викликала занепокоєння у світової спільноти. Про це повідомляють журналісти Першого Ділового телеканалу.

Експерти кажуть – така динаміка очікувано ставить під загрозу опалювальний сезон – адже імовірно попри заяви урядовців Нафтогазу таки доведеться закупати паливо в Європі, однак цінові стрибки вплинуть не лише на енергетичну галузь України.

Аналітики впевнені – зростання відобразиться й на курсі національної валюти. Досі гривню балансували високі ціни на товари українського експорту.

Власне ціни на енергоресурси підвищуються вже певний проміжок часу, досить тривалий, але до останнього часу це зростання певною мірою компенсувалося зростанням експорту. Тобто були високі ціни на основну продукцію українського експорту – це метали, залізну руду і зернові. І найближчим часом ситуація буде залежати від того, яка буде конфігурація цін на світових ринках на основні товари експорту-імпорту України.

Нагадаємо, що акціонерне товариство «Укргазвидобування» за 9 місяців поточного року видобуло 10,2 млрд куб. м природного газу, що на 4,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Відпустка газу за 9 місяців зменшився на 4,8% або 0,484 млрд куб. м – до 9,65 млрд куб. м.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила