Аналітики підрахували кількість мільйонерів в світі

Поділитися:

До 79,5 трильйонів доларів зросли за рік сукупні статки світових мільйонерів. Згідно зі щорічною доповіддю World health report, показник зріс на понад 7,5%. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Побільшало й заможних людей – на понад 6%. Нині їх близько 20 мільйонів 800 тисяч осіб. Найбільше цьому посприяв істотний підйом фондових ринків. Донедавна і за кількістю багатіїв, і за сумами їхніх статків лідирував Азійсько-тихоокеанський регіон.

Але торік, після п’ятирічної паузи, в лідери знову вийшла Північна Америка. Нині там 7 мільйонів мільйонерів – і це на 11% більше, ніж роком раніше. А сумарний їхній капітал додав 12% – до 24 трильйонів 300 мільярдів доларів.

В Азійсько-тихоокеанському регіоні ці показники становлять 6 і 8 з половиною відсотків відповідно. На майже 3% побільшало багатіїв у Європі, на 7 – на Близькому Сході, ще понад два з половиною проценти додалося в Африці.

А ось у Латинській Америці мільйонерів поменшало на 4%, їх там нині 600 тисяч. Серед країн на перше місце за кількістю багатіїв вийшли Сполучені Штати – там понад 6,5 мільйонів осіб. На другому місці – Японія, далі – Німеччина та Китай. Загалом на ці країни припало 63% від загальної кількості мільйонерів у світі.

В дослідженні World health report використовує дані з 71 держави, на частку яких припадає 98% світового ВВП і 99% капіталізації світових фондових ринків.

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск став найбагатшою людиною в світі в 2021 році, обігнавши за цим показником свого одвічного конкурента Джефа Безоса. Про це свідчать дані фондового ринку.

На цей час власник Amazon – Джеф Безос, розмістився на другому місці, тоді як Маск фактично за один тиждень нового року зайняв свій п’єдестал.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу