Аналітики можуть знизити рейтинг України через невизначеність із РФ

Поділитися:

Рейтингове агентство Moody’s має намір знизити рейтинг України через ризики військового конфлікту з Росією. Про це повідомляє «Перший Діловий»

Експерти агентства побоюються, що невизначеність ситуації уповільнить економічне зростання в Україні, а тривалість конфлікту в середньостроковій перспективі негативно вплине на інвестиції та економічне відновлення, вимагаючи великих фінансових витрат на обороноздатність.

Проте, експерти Moody’s очікують, що ліквідність допоможуть зміцнити кредити МВФ та зовнішні запозичення, які відіграють ключову роль у підтримці суверенного кредитного рейтингу B3.

«Досвід суттєвої підтримки після військового конфлікту 2014-2015 років дає нам впевненість у тому, що міжнародні партнери будуть готові надати фінансову підтримку Україні, однак неоднозначний послужний список України у завершенні програм фінансової допомоги, часто менших виплат, ніж було узгоджено, є ризиком того, що навіть за наявності зобов’язань суттєвої багатосторонньої та двосторонньої. виникнуть проблеми з ліквідністю уряду», – йдеться в огляді.

Нагадаємо, що за рішенням Національного банку, встановлено облікову ставку на рівні 10%, незважаючи на заяви за день до того підвищити її до 11%.

Також ми писали, що в Україні ставки ОВДП піднімуться до 15-16% на тлі паніки через Росію, вважають експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу