АМКУ взявся за НКРЕКП

Поділитися:

Антимонопольний комітет України (АМКУ) заявив про розгляд двох справ проти Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) через порушення регулятором закону про захист економічної конкуренції.

«Наприкінці вересня, АМКУ ще раз підтвердив факти порушень з боку НКРЕКП вимог законодавства і почав розгляд двох справ за ознаками вчинення НКРЕКП порушень законодавства про захист економічної конкуренції», – повідомили у Верховній Раді.

Відомо, що ще на початку липня АМКУ у всіх рекомендаціях говорив про бездіяльність НКРЕКП. Тоді національний регулятор не тільки не спростував виявлені порушення, а й зізнався в нових.

Так, НКРЕКП повідомила АМКУ, що цінові обмеження на всіх сегментах ринку були введені виключно з метою існування перехресного субсидування. Ні про який розвиток економічної конкуренції при встановленні цінових обмежень мова навіть не йшла.

Народні депутати Верховної Ради заявили, що відповідальність за маніпуляції на енергоринку, зокрема за схему «торгівлі повітрям», лежить на керівництві НКРЕКП.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет побачив порушення в процесі проведення аукціону з продажу кредитних вимог, де в якості забезпечення був виставлений відомий столичний об’єкт – ТРЦ Respublika. Йдеться про те, що банк «Надра», що належав Дмитру Фірташу, виставив і успішно продав вищевказані права на майданчику аукціонів ProZorro з порушенням процедури.

Раніше повідомлялося, що споживачі газу поскаржилися в НКРЕКП з приводу незаконного нарахування «температурних коефіцієнтів». Люди, які прийшли на зміну постачальника газу, зіткнулися з проблемою нарахування неіснуючих боргів «заднім числом», ще з 2015 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу