АМКУ визнав ДТЕК монополістом і оштрафував

Поділитися:

У вівторок, 15 грудня, АМКУ (Антимонопольний комітет України) оштрафував за порушення антимонопольних законів акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго» на 176 мільйонів гривень і акціонерне товариство «Д.Трейдінг» на 99,2 мільйона гривень.

Про це у вівторок, 15 грудня, поінформували в АМКУ.

Як повідомляється, обидва підрозділи ДТЕК зловжили своїм монопольним становищем з липня по жовтень 2019 року на Бурштинському енергоострові.

Як показало розслідування АМКУ, «ДТЕК Західенерго» з 29 липня 2019 року зменшувало в заявках на продаж в сегменті «ринок на добу наперед» обсяги пропонованої електроенергії в години мінімального навантаження. Це призвело до зростання обсягів продажів електроенергії генеральною компанією за вищою вартістю.

Як виявилося, під час і максимального навантаження теж «ДТЕК Західенерго» встановлювало споживачам завищені ціни, які обгрунтувати не можна.

У цьому вищезгаданому підрозділу «ДТЕК» і допомогло АТ «Д.Трейдінг». Останнє обмежило доступ імпортованої електроенергії з території Словаччини в торгову зону “Острів Бурштинської ТЕС”. Компанія протягом липня-жовтня 2019 року викуповувала більшу частину пропускної здатності, що призвело до зниження частки імпортованої електроенергії й, відповідно, – до збільшення частки “ДТЕК Західенерго” на території енергоострова.

Тепер монополісту і його помічнику доведеться сплатити штрафи в мільйони гривень.

Нагадаємо, АМКУ відкрив справу проти 10 туроператорів.

Також раніше ми написали про те, що Антимонопольний комітет України видав шести українським фармацевтичним компаніям обов’язкові для розгляду приписи прибрати з реклами ліків відомості, які можуть ввести споживача в оману.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу