АМКУ розгляне дії облгазів

Поділитися:

Офіс ефективного регулювання (BRDO) поскаржився до Антимонопольного комітету України на вітчизняних операторів газорозподільних мереж. На думку відомства, українські оператори не тільки порушують чинні закони, а й в цілому підривають конкуренцію на ринку газу.

Відзначимо, що від 1 серпня поточного року в Україні офіційно заробив вільний ринок газу, що значно підвищило вартість ресурсу для споживачів.

Так, за підсумком першого кварталу поточного року левову частку постачання природного газу населенню реалізували постачальники “Регіональної газової компанії”.

Їх обсяги охопили 69% від всього ринку газу. При цьому компанія відзначилася занадто завищеною вартістю газу, що викликало питання в Офісі ефективного регулювання.

“Варто зазначити, що збільшення газопостачальними компаніями роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів в серпні-грудні 2020 року має бути економічно обґрунтованим, це має бути документально підтверджено“, – йдеться в заяві відомства на адресу АМКУ.

Нагадаємо, що в Україні з 1 січня 2021 року можуть довільно відключати подачу газу в разі відсутності наявності спеціальних лічильників в будинках українців.

Така норма прописана в законі «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», який був затверджений в далекому 2017 році та набуває своєї законодавчої влади в вище зазначений період.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу