АМКУ перевірить продаж «Мотор-Січ”

Поділитися:

Антимонопольний комітет України збирається організувати перевірку щодо продажу українського підприємства, яке займається ремонтом авіаційного транспорту – “Мотор Січ” на предмет відповідності правилам конкурентного законодавства при здійсненні угоди. Про це повідомляє прес-служба відомства, посилаючись на слова голови АМКУ.

Як вказують у відомстві, контроль над дотриманням правил щодо державних підприємств стратегічного значення має провідну роль в контексті економічної стабільності України, а також по відношенню до її безпеки.

На даний момент за цією ситуацією комітет розглядає відразу чотири справи, які вивчать вплив угоди та її транзакцій на конкурентну складову вітчизняного ринку.

Здебільшого це стосується специфіки компанії: технічного обслуговування авіаційних транспортних засобів, ремонту складових транспорту та інших аспектів.

«АМКУ в рамках повноважень проведе оцінку реалізації стратегічного підприємства «Мотор Січ» на відповідність конкурентному законодавству. У разі виявлення порушень, будуть прийняті жорсткі заходи реагування», – йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Нагадаємо, що недавно відразу дві китайських компаній придбали акції підприємства «Мотор Січ». У компанії повідомили про продаж майже половини своїх активів.

Тим часом, сім’я власника «Мотор-Січі» облаштовується в Італії. Невеликий острів недалеко від узбережжя італійської Лігурії купив син екс-власника «Мотор-Січі» Олександр Богуслаєв.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу