Американський дипломат анонсував запуск «Північного потоку-2»

Поділитися:

Колишній спецпредставник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер прокоментував питання будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Про це фахівець розповів в інтерв’ю західним ЗМІ.

Волкер заявив, що питання про те, чи добудують газопровід – вже зрозуміле. Він сказав, що це було ясно з поведінки адміністрації глави США Джо Байдена, яка фактично скасувала більшу частину санкцій і не ввела нові.

«Багато хто вже говорить з цього приводу, але я думаю, що запуск потоку – справа вже вирішена, починаючи з того часу, коли адміністрація Байдена вирішила не вводити нових санкцій проти компаній, які займаються його добудовою», – сказав він.

Тепер, на думку фахівця, головне не допустити, щоб Росія використала свій проект на шкоду Україні.

Нагадаємо, що Європейський союз все ще може обмежити роботу російського газопроводу «Північний потік-2», навіть в разі його завершення. Про це повідомляє прем’єр-міністр України для вітчизняних ЗМІ.

Чиновник уточнив, що Європа за бажанням цілком може обмежити використання компанією “Газпром” трубопроводів «Опал» і «Евгал», а без них «Північний потік-2» не зможе повноцінно функціонувати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу