410 тисяч сімей з 1 жовтня закуповують газ у «Нафтогазу»

Поділитися:

Більше ніж 410 тисяч домогосподарств по всій Україні перейшли від своїх газопостачальних компаній до “постачальнику останньої надії” НАК “Нафтогаз України”. Про це повідомили в НКРЕКУ.

Так, кілька компаній України позбулися своїх споживачів:

ПАТ «Донецькоблгаз» відвідувань – 404 549 споживачів;
ТОВ «Газпостачсервіс» – 2316 споживачів;
ВАТ «Мелітопольгаз» – 1388 споживачів;
ДП «Монтажник» – 3157 споживачів;
ПАТ «Львівгаз» – 1 споживач.

Відомо, що з 1 жовтня перехід від попереднього постачальника до ППН відбувається автоматично за спрощеною процедурою. Побутові споживачі мають право отримувати газ від «постачальника останньої надії» 60 днів, протягом яких споживачі повинні знайти нових постачальників.

Слід зазначити, що ціна газу у «Нафтогаз України» – 5,55 грн за кубометр (з ПДВ), тоді як ціни інших постачальників коливаються від 5,37 грн до 6,85 грн за 1 кубометр.

За словами представників НКРЕКУ, причиною переходу зазначених клієнтів стало відсутність підтвердженої номінації на точку виходу до газорозподільної системи від попередніх постачальників.

Головною метою діяльності постачальника «останньої надії» є забезпечення безперервності поставок природного газу тим споживачам, які в силу об’єктивних обставин залишилися без постачальника, особливо під час опалювального періоду, надання споживачам часу для пошуку нового постачальника природного газу і нівелювання дій недобросовісних постачальників по відношенню споживачам природного газу.

Нагадаємо, що в державній компанії НАК «Нафтогаз» України озвучили відразу пару варіантів можливості зміни постачальника для споживачів газу. Про це заявив глава компанії для ЗМІ.

За його словами, найлегшим способом щодо зміни постачальника для українців є інтернет. Зокрема, для цього споживач повинен зайти безпосередньо на сайт gaz.ua і в режимі онлайн здійснити потрібні дії.

Раніше повідомлялося, що Україна потрапила в топ-5 країн за споживанням зрідженого газу: в поточному році споживання газу з боку держави перевищило 2 млн тонн. Про це свідчать дані «Консалтингової групи А-95».

У відомстві зазначають, що в разі сильної диспропорції в споживанні нафтопродуктів може виникнути занепад національної нафтопереробної галузі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу