Економіка України може впасти до 8%

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України передбачили рівень падіння національної економіки до 8%: країна погіршує свої прогнози щодо рівня життя українців. Про це говориться в урядовій програмі стимулювання економіки, прийнятої від 28 травня.

У документі вказується, що економіка країни може впасти від 4 до 8%. Також Кабмін погіршив прогноз падіння валового внутрішнього продукту України.

Такий прогноз був зроблений на підставі розрахунків Міжнародного валютного фонду, який передбачив падіння рівня всесвітньої економіки на 3%. Це, в свою чергу, обумовлено негативними тенденціями на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Повідомляється, що за прогнозами Національного банку України вже в поточному році в країні може впасти експорт на 10%, імпорт на 14,5%, ВВП на 8%, а безробіття зросте на 9,5.

При цьому в уряді поки що не впевнені, що із закінченням пандемії негативні економічні процеси закінчаться.

Як повідомлялося раніше, в Україні рівень безробіття в другому кварталі досягне піку. у другому кварталі року. Очікується, що він складе 11,5% проти 8,2% в минулому році.

Разом з поступовим пом’якшенням карантинних заходів, яке почалося в кінці травня, і відновленням економіки рівень безробіття також піде на спад у другій половині року, хоча і залишиться вище, ніж в минулому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу