Влада столиці вводить авансовий платіж за опалення

Поділитися:

У мерії Києва повідомляють, що в столиці з липня запроваджується добровільний авансовий платіж за опалення в розмірі 10 гривень за квадратний метр. У КМДА пояснили, що таке рішення покликане убезпечити від ризику суттєвого фінансового навантаження на споживачів вже найближчої зими через ріст вартості тепла і гарячої води у платіжках.

У КМДА нагадують, що тарифи ростуть через скасування в травні дії положення про ПСО – спеціального зобов’язання купівлі природного газу для теплопостачальних підприємств, які покладалися на «Нафтогаз», враховуючи соціальну функцію ТКЕ у процесі надання послуг споживачам. Тепер теплопостачальні компанії купують паливо за ринковими цінами, які різко підвищилися порівняно з минулим роком. «Нафтогаз» пропонує граничну ціну на довгий час, проте й вона вища за ту, яку закладено в тариф.

У мерії додають, що у зв’язку з цим восени у Києві та інших містах очікується зростання тарифів на гарячу воду та опалення на 30-40%.

У «Київтеплоенерго» уточнили щодо третього платежу – це буде окремий рядок із авансовим платежем за опалення у платіжках. За червень – кияни його одержать уже в липні. Він буде на добровільній основі.

Нагадаємо, що також компанія «Нафтогаз» планує в липні ввести новий тариф на газ для населення. Причому це буде не місячний тариф, а сезонний.

Також ми писали про те, як зміняться тарифи в липні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу