РНБО продовжив санкції проти російських компаній-гігантів

Поділитися:

Санкції проти російських нафтових компаній «Роснєфть», «Лукойл» і підприємств «Газпрому», запроваджені у 2018-ому – продовжили ще на три роки, інформує телеканал «Перший Діловий».

Відповідне рішення ухвалила Рада національної безпеки і оборони. Йдеться про блокування активів компаній, обмеження торгових операцій і запобігання виведенню їхніх капіталів за межі України. При цьому для «Лукойл» – санкції трохи відрізняються. Компанії дозволять вести торгову діяльність та не блокуватимуть активи. Проте заборонять брати участь в приватизації. А також продовжать обмеження щодо запобігання виведенню капіталу.

Окрім того, під персональні санкції РНБО потрапив представник компанії «Лукойл» в Україні – громадянин Росії Сергій Чмихалов. Йому також заблокують активи, заборонять вести торгові операції, а також анулюють спецдозволи на користування надрами та заборонять брати участь у приватизації.

Нагадаємо, що Служба безпеки заблокувала активи всіх 174 компаній з санкційних списків Ради нацбезпеки і оборони в рамках боротьби з контрабандою.

Також ми писали, що в РНБО планують вводити санкції проти юридичних і фізичних осіб, які приватизували великі ділянки землі незаконно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу