У НБУ розповіли, скільки фінкомпаній приховують своїх власників

Поділитися:

Національний банк назвав компанії небанківського фінансового ринку, які приховують інформацію про структуру власності. Зазначається, що не подала документи у встановлений термін 281 компанія із 1572, тобто 18%.

Оприлюднені НБУ документи містять інформацію про їх місцезнаходження, а також кількість ліцензій.

У Нацбанку зауважують, що 41% учасників ринку, які порушили вимоги, мають діючі ліцензії на надання фінпослуг та не перебувають на тимчасово окупованій території країни. Йдеться про 116 компаній з 281.

Серед порушників у переліку – ПТ «Ломбард платинум капітал», ПТ «Ломбард сейф» та ПТ «Ломбард самоцвіт». У список потрапили страхові компанії, лізингодавці та фінансові компанії.

Раніше ми писали, що кількість небанківських фінкомпаній буде скорочуватися. У Національному банку розповіли, що велика частина таких випадків буде пов’язана з власним бажанням компанії покинути ринок.

Також ми повідомляли, що Національний банк України проінформував про нові правила оповіщення клієнтів. Так, всі банки країни повинні сповіщати своїх клієнтів про зміну тарифів на грошові перекази не пізніше ніж за 30 днів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу