Нью-Йорк на Донеччині вже пропонували перейменувати раніше

Поділитися:

Верховна Рада перейменувала селище міського типу Новгородське (Бахмутський р-н Донецької обл.) в Нью-Йорк. Прийняття відповідного проекту постанови №5081 підтримав 301 народний депутат на пленарному засіданні в четвер.

Цікаво, що уродженець донецького містечка і засновник «Першого ділового телеканалу» Ігор Шкіря, будучи народним депутатом, вже пропонував повернути рідному місту його історичну назву. Законопроект Шкіря подав ще в 2018 році. Селищна рада та Ігор Шкіря спільно виступили з цією ініціативою, а потім вона була подана в Раду.

Але в зв’язку з достроковим розпуском Верховної Ради, цей законопроект не встигли прийняти.

У 2021 році, як зазначається в пояснювальній записці, Донецька обласна військово-цивільна адміністрація звернулася до Верховної Ради з поданням про перейменування смт Новгородське в смт Нью-Йорк.

Смт Новгородське входить до складу Торецької міської територіальної громади і перебуває на відстані 40 км від Донецька та в 10 км від Горлівки. На момент ініціювання питання про перейменування селище було адміністративним центром Новгородського селищної ради. У ньому проживає близько 12 тисяч жителів.

Селище Новгородське історично складався з двох частин це старий Нью-Йорк і село Залізне. Коли в Україні почався процес декомунізації в 2016 році місто Артемове Торецької міської ради помилково перейменували в місто Залізне, це викликало подив і обурення жителів міста, т.к. це  місто ніякого відношення до цієї назви не мало. Жителі міста неодноразово зверталися до керівництва області та в інститут Національної пам’яті, але не були почуті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу