В НБУ зробили прогноз щодо держборгу на рік

Поділитися:

У звіті Національного банку України про фінансову стабільність повідомляється, що валютні виплати держборгу цього року перевищать 10 млрд доларів.

«Протягом наступних 12 місяців тільки валютні виплати уряду і НБУ з державного і гарантованого боргу перевищать 10 млрд доларів. У гривневому сегменті ринку погашення основного боргу і відсотків у другому півріччі перевищать 130 млрд грн», – зазначається у звіті.

Крім того у Нацбанку зазначили, що в найближчі три роки графік боргових виплат залишається напруженим. Також додають, що це не повинно створити значних проблем Міністерству фінансів.

Згідно з інформацією, потреби у фінансуванні може пом’якшити додаткова емісія спеціальних прав запозичення на суму 650 млрд доларів.

«У разі затвердження емісії Радою директорів МВФ Україна збільшить свої міжнародні резерви на суму близько $ 2,7 млрд. Однак є ймовірність, що ці кошти надійдуть після періоду пікових виплат у вересні, немає однозначної відповіді про можливість їх використання для фінансування дефіциту бюджету », – йдеться у звіті НБУ.

Нагадаємо, що НБУ викупив за тиждень понад 100 млн доларів на міжбанку.

Крім того раніше зазначалось, що НБУ згортає програму спрощеної реструктуризації кредитів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу