РНБО ввела санкції проти Фірташа і Фукса

Поділитися:

У п’ятницю, 18 червня, в Києві члени Ради з національної безпеки і оборони (РНБО) ухвалили рішення про введення повного фулу санкцій проти відомих українських бізнесменів Павла Фукса і Дмитра Фірташа, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Крім зазначених санкцій учасники зустрічі розглянули ще чотири питання, один з яких названо секретним. Так, на засіданні розглядалася стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу України, а також заслуховували доповідь голови Державної служби геології і надр про стан виконання рішення РНБО від 19 березня.
МВС і Кабмін вніс на розгляд РНБО подання щодо 12 осіб в статусі кримінальних авторитетів і лідерів кримінальних угруповань.

Після першого рішення РНБО було багато звернень щодо деяких осіб, які, на їхню думку, потрапили в список не зовсім коректно. Тому сьогодні дано доручення РНБО щодо трьох осіб провести перевірку про присутність їх в санкційних списках. Із залученням прокуратури та контррозвідки щодо трьох осіб, проти яких раніше були введені санкції, буде проведене уточнення.

«Проти Фірташа ми ввели санкції через його титановий бізнес, а також через поставки сировини для військових підприємств РФ. З приводу Фукса – санкції наклали через так званий «голденгейт».

Секретар РНБО наголосив, що надра України належать народу.

«І якщо нам хтось скаже, що громадянин України, проживаючи в «хрущовці» в Олександрії отримав 19 ліцензій на видобуток надр – то ми в це не повіримо» – заявив Данілов.

Нагадаємо, що в РНБО зацікавилися відкриттям російських супермаркетів в Україні.

Також на останніх своїх засіданнях Рада національної безпеки і оборони України оголосив про рішення активно розвивати авіабудування в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу