Великий світовий нафтотрейдер зробив свій прогноз щодо вартості нафти

Поділитися:

У другому за обсягами світовому нафтотрейдері Trafigura озвучили свій прогноз щодо вартості нафти.

Як заявив його очільник Джеремі Вір, у зв’язку зі зменшенням обсягу інвестицій у видобуток «чорного золота» – вартість бареля може повернутися до показника 2014 року – 100 доларів.

За його словами, доволі серйозне занепокоєння викликає ситуація із пропозицією на нафтовому ринку. Якщо раніше запаси нафти оцінювали у 15 років споживання, то наразі – у 10 років. Обсяг капітальних інвестицій, які 5-6 років тому становили 400 млрд доларів, зараз становлять 100 млрд доларів.

Вищевказані чинники штовхатимуть вгору нафтові котирування, попри плани західних країн переходу на зелену енергетику. Високі ціни необхідні для стимулювання інвестицій, пояснив він.

Водночас, топ-менеджер не уточнив, коли саме, за його прогнозами, ціна бареля стане тризначною.

Згідно з інформацією ОПЕК, на початку літа попит на нафту перевищив світовий видобуток на рекордні два мільйони барелів на добу, а рівень дефіциту вищий, аніж у час війни у Лівії. Вартість нафти марки Brent підскочила до максимуму із квітня 2019-го, а WTI – досягла піку за майже три роки.

Нагадаємо, на торгах, що пройшли 15 червня на Біржі в Лондоні, було зафіксовано зростання вартості нафти на 1,6% в середньому. При цьому тільки нафту марки Brent піднялася в ціні та переступила позначку в 74 долара за барель. Така ціна — рекорд починаючи з квітня 2019 року.

Також ми писали, що ОПЕК+ може збільшити видобуток нафти на тлі зростання ціни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу