ОПЕК+ може збільшити видобуток нафти на тлі зростання ціни

Поділитися:

Міжнародне енергетичне агентство звернулося до країн ОПЕК+ з проханням пом’якшити політику обмеження видобутку нафти та нарощення її виробництва на тлі підвищення цін на ресурс та зростання світового попиту.

Сьогодні вартість нафти марки Brent на торгах підскочила до рекордних з квітня 2019 року 73,5 доларів, WTI – до рекордних з жовтня 2018 року 71,6 доларів за барель.

Фахівці пояснюють, що підвищення ціни обумовлене загальним відновленням світової економіки та перспективою підвищення попиту на паливо разом з прискоренням кампаній щеплень від коронавірусу у розвинених країнах. Повідомляється, що деяке зняття карантинних обмежень пришвидшило темпи відновлення руху авто- і авіатранспорту у Північній Америці та Європі.

На настрій ринку позитивно вплинуло і рішення країн-учасників саміту «Групи семи» передати 1 мільярд вакцин бідним державам.

Нагадаємо, що «Укрнафта» знизила видобуток нафти та газу. Як випливає з пресрелізу компанії, на 23,8 тисячі тонн було знижено обсяг видобутку нафти й конденсату (4,7%), та на 43 млн кубометрів газу (10,8%).

Також ми писали й про те, що «Укрнафта» заявила про готовність забезпечити ринок бензином в разі дефіциту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу