«АрселорМіттал Берислав» заплатить штраф АМКУ                

Поділитися:

Одне з провідних підприємств з виробництва вапняку — «АрселорМіттал Берислав» — програло суд Антимонопольному комітету у справі про порушення конкурентних умов Держгеонадрами. Таке рішення ухвалив Господарський суд Києва, про що повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Спершу «АрселорМіттал» звернувся до АМКУ із заявою, в якому обвинувачував Державну службу геології та надр у сприянні антиконкурентним діям. Начебто у відомстві порушили черговість при розгляді заявок на реєстрацію робіт, внаслідок чого один конкурентів «Арселору», компанія «Майнінг Індастрі Груп», отримала незаконне право на освоєння родовища вапняку у Херсонської області.

В результаті АМКУ провів розслідування та встановив, що допущена Держгеонадрами помилка не мала суттєвого впливу на конкуренцію на ринку вапна. Адже дозвіл на користування надрами був наданий законно — на підставі аукціону. Не погодившись з таким рішенням, заявник звернувся до суду з вимогою визнати рішення АМКУ недійсним. Однак, розглянувши позов, суд став на бік Комітету та відмовив у позові.

Раніше повідомлялося, що співробітники «АрселорМітал Кривий Ріг» вимагають підвищити зарплату.

Також ми писали й про те, що «Укртелеком» вимагають повернути державі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу