Україна очолила Міжнародну раду щодо зерна

Поділитися:

Цьогоріч Україна вперше головуватиме у Міжнародній раді щодо зерна (International Grains Council, IGC), повідомили у Міністерстві економіки України.

Як поінформували у відомстві, період головування – 1 липня 2021 року – 30 червня 2022 року.

Зазначається, що головою Міжнародної ради щодо зерна стане заступник міністра економіки Тарас Качка.

Посадовець висловив сподівання, що головування у Міжнародній раді дозволить Україні показати себе, як вагомого гравця на зовнішньому ринку, а також докласти зусиль для розвитку світового зернового ринку. Він також зауважив, що виробництво і торгівля зерновими – одна з сильних сторін України у контексті світової торгівлі, та є основою врівноваженої продовольчої системи.

Як відомо, Україна приєдналася до Міжнародної ради щодо зерна у 1998 році, та повноправним членом-експортером стала у 2010-му.

Нагадаємо, що Єгипет розглядає один з перспективних напрямків співпраці з Україною – експорт «блакитного палива» за бартерними операціями на зерно, а також на іншу продукцію. Так, за словами надзвичайного і повноважного посла Арабської Республіки Єгипет в Україні Аймана Ахмеда Мокхтара Ельгаммаля, це дозволило б поліпшити торговельний баланс.

Раніше повідомлялося, що взимку 2020-2021 року випало багато опадів, які будуть основою для рекордного врожаю зернових і зернобобових. В цьому році, згідно з прогнозом, він перевищить обсяг 2019 року. У цифрах це виглядає так: зернових зберуть близько 75 млн тонн, а олійних культур – близько 19 млн тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу