Україна почала роботу над зупинкою «Північного потоку-2»

Поділитися:

Україна не втрачає надії з відновлення повноцінних санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2». Як повідомила віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина, цим питанням надалі займається команда «Нафтогазу України», політики та Кабінет міністрів.

Вона зазначила, що попри заяви Росії про завершення будівництва газопроводу в обхід України – ще не все втрачено. Переговори тривають далі і ситуацію ще можна зупинити. Санкції можуть бути введені навіть після реалізації російського газового проєкту.

За словами віцепрем’єрки, Україна наполягає на тому, щоб Єврокомісія виконувала норми своїх директив, які зобов’язують російський «Газпром» відокремити функцію з транспортування природного газу.

Нагадаємо, що Росія раніше заявила про плани тестування об’єктів «Північного потоку-2».

Також ми писали, що Росія не має наміру зупинятися на газовому проекті Nord Stream 2 (Північний потік-2), а навпаки – надалі планує втілювати в життя подібні високотехнологічні проекти з іншими державами. Про це заявив російський лідер Володимир Путін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу