Названа причина скорочення запасів газу

Поділитися:

Згідно з інформацією прес-служби “Укртрансгазу”, сезон закачування блакитного палива в сховища почався досить мляво. Поки що європейські газові трейдери тримають паузу.

Відомо, що на початок червня обсяг газу в підземних сховищах (ПСГ) України досяг 15,5 млрд кубометрів, що на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Так, з початку сезону закачування газу в ПСГ надійшло 330 млн куб. м газу, що в чотири рази менше в порівнянні з травнем 2020 року. Причиною такої ситуації є те, що минулий зимовий сезон відбору газу був найдовшим за шість років.

“Зазвичай обсяг щомісячного закачування газу в українські ПСГ на початку сезону відносно низький. Переважно пікові навантаження відбуваються в серпні-вересні, ближче до початку опалювального сезону. Крім того, в цьому році сезон закачування почався на 50 днів пізніше ніж в минулому”, – йдеться в повідомленні компанії.

Слід зазначити, що питома вага запасів, зроблених іноземними компаніями, зменшилася. Зараз нерезидентам в ПСГ належить 4,4 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, що ПАТ «Укртрансгаз» повідомляє про скорочення запасів природного газу в підземних сховищах. За інформацією прес-служби компанії, на початок червня обсяг «блакитного палива» в 15,5 млрд кубометрів у порівнянні з торішнім показником менше на 13%. Однак, якщо порівнювати із середнім показником за останні п’ять років, то обсяг вище на 22%.

Раніше повідомлялося, що 30 квітня поточного року нетто-закачування в підземні сховища газу перевищило нетто-відбір з них. Україна почала закачування, про що свідчать дані АТ «Укртрансгазу». За існуючими даними було закачано 3,85 млн кубометрів «блакитного палива».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу