ВР змінила методику визначення прожиткового мінімуму

Поділитися:

Верховна рада підтримала запровадження нового механізму розрахунку прожиткового мінімуму, проголосувавши у першому читанні проєкт закону №3515 про зміни до законодавства в частині врегулювання питання формування прожиткового мінімуму, а також створення передумов для його підвищення.

Як повідомляє пресслужба парламенту, мета даного законопроекту – забезпечення конституційного права українців на достатній життєвий рівень.

Документ передбачає встановлення прожиткового мінімуму у процентному співвідношенні відповідно до середньомісячної заробітної платні в країні за рік, який передує року формування державного кошторису на наступний рік, відштовхуючись від прогнозного рівня інфляції на поточний рік.

Зазначається, що процентне співвідношення рівня прожиткового мінімуму до середньомісячної зарплатні має бути щонайменше 40% цього року та 50% – у 2031-му, з передбаченим щорічним підвищенням цього співвідношення на один відсоток.

У разі перевищення фактичного розміру прожиткового мінімуму упродовж трьох місяців на понад 10 відсотків розміру затвердженого прожиткового мінімуму – уряд зобов’язаний підвищити розмір прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, що українці хочуть отримувати більше і почали вказувати в своїх резюме бажаний рівень зарплати у 13,8 тисячі гривень, хоча раніше було 13,7 грн.

Також ми писали, що найбільше отримують жителі Києва – в середньому по 16 тисяч гривень зарплатні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу