«Укрнафта» заявила про готовність забезпечити ринок бензином в разі дефіциту

Поділитися:

В ПАТ “Укртатнафта” у відповідь на інформацію про припинення поставок білоруського бензину в Україні заявили, що може повністю забезпечити недолік білоруського бензину на внутрішньому ринку.

“Останні роки залежність від поставок білоруського бензину на українському ринку становила близько 50%. При цьому ПАТ” Укртатнафта “забезпечувала внутрішній ринок бензинів до 43%. З урахуванням можливості збільшити переробку на ПАТ” Укртатнафта “майже вдвічі, дефіциту бензинів на ринку не виникне” , – йдеться в повідомленні компанії.

При цьому в “Укртатнафті” заявляють, що збільшення виробництва бензинів в Україні призведе до відповідного збільшення виробництва дизельного палива і скрапленого газу.

Нагадаємо, що в Міністерстві економіки оголосили про те, якою має бути середня вартість  палива, в якій АЗС можуть встановлювати торговельну націнку:

  • бензин – 24,84 грн за літр;
  • дизельне паливо – 20,89 грн.

Раніше повідомлялося, що майже на 6% підскочив світовий попит на скраплений газ в березні. Це найбільше значення за останній рік. Примітно, що показник набирав обертів ще до початку пандемії коронавірусу, адже країни масово відмовляються від вугільної енергетики з екологічних міркувань в рамках боротьби з кліматичними змінами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу