Українцям знову підвищать ціну на газ

Поділитися:

Експерти повідомляють, що вже в перший місяць літа ціна на природний газ може зрости з 8-ми до 12-ти гривень за місячними тарифами. Щодо річного тарифу – зміни не очікуються.

Фахівці зазначають, що для більшості компаній базовим став річний пакет, водночас, є й компанії, котрі орієнтуються на місячний тариф.

Тарифи залежать від стратегій, та від того, де і як компанії купують “блакитне паливо”. Через те, що постачальників на газовому ринку багато – тільки-но з’явиться можливість – будуть знижувати вартість. Зокрема, якщо впаде ціна на європейських ринках. Однак, поки таких підстав експерти не бачать. Водночас, зауважують, що ринок – не прогнозований.

З травня на газовому ринку діють нові правила. Газопостачальники автоматично переводять клієнтів на річний тариф. Останні, за бажанням, можуть перейти й на місячний.

Нагадаємо, експерти застерігають, що в разі підвищення восени тарифів на опалення – українцям буде складно розраховуватися за комуналку.

Також ми писали, що Україна поступово позбавляється від своєї залежності від російського газу. На поточний момент в НАК “Нафтогаз” України заговорили про те, що країна подолала рубіж в 2 тисячі днів без російського “блакитного палива”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу