Танкер «Делфі» передали у держвласність

Поділитися:

Танкер “Делфі”, який зазнав аварії поблизу одеського узбережжя восени 2019 року, передали у власність держави. Таке рішення ухвалив Господарський суд Одеської області, задовольнивши позов українського уряду до компанії-судновласника Mister Drake PC (Британія).

Кабінет міністрів звернувся з позовом до суду на власника судна, який більше 9 місяців не міг забрати судно. Суд визнав за Україною право власності на судно, оскільки власник не зміг підняти танкер у визначений термін, як того вимагає морське право.

У зв’язку з невиконанням судновласником зобов’язань влітку минулого року операцію з підняття судна передали під управління «Адміністрації морських портів України».

За оцінками експертів, розлив палива з танкера завдав природі шкоди у понад 15 тисяч доларів. Вартість підйому та евакуації судна становила півмільйона доларів.

ЗМІ пишуть, що за вказаною фірмою стоїть ексдепутат Миколаївської облради з “Партії регіонів” Олег Ковтунов. Мовляв, у Миколаєві на експолітика зареєстроване ТОВ “Містер Дрейк”.

Раніше ми повідомляли, що власник затонулого в Одесі танкера DELFI планував прибрати його самостійно.

Також ми писали, що танкер «Делфі» неодноразово не могли підняти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу