Україна хоче повернути супутник «Либідь» з Росії

Поділитися:

Голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай повідомив, що відомство працює над поверненням супутника “Либідь”, який з 2014 року перебуває в Красноярську, РФ.

“Ми зараз розробляємо інструменти, за допомогою яких можна повернути супутник” Либідь “, – сказав глава відомства. За його словами, не виключено, що справа буде вирішуватися в суді.

Відомо, що “Либідь” – український геостаціонарний телекомунікаційний супутник, запланований до висадки на орбіту. Призначений для формування Національної системи супутникового зв’язку України.

Унаслідок різних проблем, запуск супутника неодноразово переносився. Зараз супутник знаходиться на зберіганні на російському підприємстві “Інформаційні супутникові системи” в Красноярську.

Нагадаємо, Американська компанія SpaceX оголосила про запуск 60 супутників. Їх вивела на орбіту ракета-носій Falcon 9. Нові супутники допоможуть в розгортанні мережі інтернет-покриття мережі Starlink. Такі дані оприлюднили в компанії, підкресливши, що це вже 26 запуск.

Раніше повідомлялося, що в Державному космічному агентстві повідомляють, що планують створення супутникового угруповання і запуск космічних апаратів на орбіту. Запустять сім супутників. «Січ-2-30» стане першим з цього угруповання. Це передбачено новою космічною програмою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу