«Укренерго» зафіксувало зниження споживання струму

Поділитися:

В Україні скоротилося середньодобове споживання електроенергії минулого тижня (з 5 по 10 травня). Про це повідомляє Національна енергетична компанія «Укренерго».

Зазначається, що споживання струму у робочі дні зменшилося порівняно з попереднім тижнем на 11,4%.

У компанії пояснюють, що зниження показників пов’язане з коротким міжсвятковим періодом та з підвищенням середньодобової температури атмосферного повітря (до 12°С).

При цьому, протягом вихідних рівень споживання дещо підвищився (+1,8%). Що також пов’язують з температурними показниками, коли стовпчик термометра опустився з понад 13°С до 11°С. Порівняно із цим періодом минулого року спостерігалася тенденція до збільшення споживання як у будні(+6,9%), так і у вихідні (+8,8%).

У компанії додають, що рівень відхилення від прогнозованого загального обсягу споживання цього місяця станом на 10 травня становило лише +0,7 відсотка.

Також повідомляється, що минулого тижня сумарне виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії становило понад 206 млн кВт∙год, з яких 92% (190 мільйонів кВт∙год) припадали на СЕС і ВЕС. Середньодобове виробництво СЕС було на тому ж рівні (+0,3% до майже 23 млн кВт∙год), на 25% (до майже 9 млн кВт∙год) збільшили його ВЕС.

Нагадаємо, «Укренерго» пропонує збільшити тариф на передачу електроенергії від 1 серпня 2021 року. Про це йдеться у відповідному проекті структури тарифу з боку компанії, який оприлюднений на сайті відомства.

Раніше повідомлялося, що український «Укрексімбанк» знову прокредитував НЕК «Укренерго» на 4 млрд гривень в рамках кредитної підтримки з боку трьох державних банків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу