Українцям прогнозують зростання цін на одяг і взуття

Поділитися:

Експерти повідомляють, що в Україні очікується здорожчання вартості імпортного одягу та взуття.

Зазначається, що з початку року рітейлери були змушені закупити товари за вищою вартістю. Зокрема, на деякі категорії тканин, одягу і взуття підвищилися ціни на імпортні товари у лютому на понад 15%. Відтак, через це очікується підвищення цін у магазинах, але незначно, щоб не втратити попит. Адже у покупців зараз “не найліпше фінансове становище”, що засвідчує загальний рівень інфляції та індекс споживчих цін.

За даними Державної служби статистики, в Україні за минулий місяць рівень споживчих цін підвищився на 0,7%. У квітні порівняно з березнем ціни зросли на 0,7%, з початку року – на 4,8%. У річному вимірі інфляція дещо сповільнилася до 8,4% (до квітня минулого року), у березні становила 8,5%.

Нагадаємо, торік через пандемію коронавірусу, економічну кризу та інші проблеми помітно знизилася купівельна спроможність українців.

Раніше повідомлялося, що українці майже наполовину менше почали витрачати на продукти харчування. Про це свідчать дані недавнього соціального опитування R & B Group.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу