Аналітики прогнозують збільшення попиту на нафту, газ і вугілля

Поділитися:

Аналітики прогнозують зростання попиту на вугілля, нафту та газ у найближчі 15 років у шість разів. Це випливає зі звіту Міжнародного енергетичного агентства з глобального зниження викидів CO2 та попиту на викопні джерела енергії. Зазначається, що все залежить від того, наскільки швидко країни вживатимуть заходи щодо скорочення викидів. Чим сильніше уряди намагатимуться перейти на новітні рішення, тим суттєвіше зростатиме потреба заводів у вугіллі, нафті і газі.

Як уточнюють аналітики, шестиразове зростання попиту є усередненим показником і подекуди попит може бути ще вищий. Зокрема, наземна вітряна електростанція потребує у дев’ять разів більше мінеральних ресурсів, аніж газова електростанція аналогічного розміру.

У МЕА закликають передові країни вибирати більш збалансований підхід. Фахівці виділили низку потенційних проблем, які потребують вирішення у процесі глобального енергетичного переходу. Серед них – складні й непрозорі ланцюжки поставок, концентрація ресурсів у незначній кількості країн, не надто жорсткі стандарти зі шкідливих викидів з боку виробників.

Аналітики зауважують, що актуальна інформація свідчить про те, що насувається невідповідність між кліматичними амбіціями урядів світу та необхідних для реалізації цих амбіцій – критично важливих корисних копалин.

Раніше повідомлялося, що на майже 6% підскочив світовий попит на скраплений газ у березні.

Також ми писали, що в Організації країн експортерів нафти дещо змінили свій прогноз щодо збільшення попиту на нафту. Зокрема, за даними відомства, попит на нафту у 2021 році буде не таким високим, як це передбачалося раніше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу