«Надра Юзівська» хоче добувати газ під Святогорськом

Поділитися:

ТОВ «Надра Юзівська» планує добувати газ під Святогорськом (Краматорський район Донецької області). Як випливає з проекту рішення щодо укладення договору на розвідувальні роботи з «Надра Юзівська», оприлюдненого на сайті Святогорської міськради, депутати мають погодити тимчасове заняття земельної ділянки у 5,2 гектара комунальної власності для розвідувальних робіт. Вказано про буріння свердловини № 100 Слов’янської площі Юзівської ділянки, здійснення ремонту свердловин № 3 та №613 та побудови під’їзної дороги до них.

Сума щорічної плати за тимчасове зайняття земельної ділянки поки невідома – її мають визначити депутати. Водночас, повідомляється, що “Надра Юзівська” відшкодує всі збитки під час проведення робіт. А на місці здійснення робіт знімуть та перенесуть родючий шар грунту.

Зазначається також, що місцеві жителі сіл Хрестище, Нікольське, Адамівка і Макатиха виступають проти таких робіт. Вони зібрали підписи зі зверненням заслухати громадськість та відкласти підписання договорів із розробниками Юзівського родовища газу.

Раніше ми повідомляли, що видобуток нафти й газу – не зважаючи на протести місцевого населення можуть розпочати на Харківщині. Бо приватна компанія “Укргазвидобуток” виграла справу проти місцевої влади міста Мерефи.

Нагадаємо, що українці все частіше скаржаться на газ. Вони задаються питанням, як дізнатися його якість і хто контролює відповідність палива державним стандартам?

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу