У світі дорожчає золото

Поділитися:

Згідно із заявою аналітиків, золото дорожчає в четвер на тлі зниження дохідностей US Treasuries, а також ослаблення долара США. Так, червневі ф’ючерси на золото торгувалися у $ 1813 за унцію, що на $ 28,7 (1,61%) вище рівня на закриття попередньої сесії. Крім того, в ході торгів ціна контрактів підіймалася до $ 1814,4 за унцію.

“Підйом вище позначки в $ 1800 за унцію досить важливий для золота. За останні три тижні ціна дорогоцінного металу п’ять разів безрезультатно намагалася пробити цю позначку, в зв’язку з чим подолання цього рівня опору особливо важливо”, – заявив MarketWatch головний виконавчий директор Metals Daily Росс Норман.

Слід зазначити, що підйом вартості срібла вище $ 27 за унцію також є стимулом для зростання ціни золота. Червневі ф’ючерси на срібло подорожчали в четвер на $ 0,92 (3,5%) – до $ 27,45 за унцію.

Крім того, аналітики відзначають, що трейдери, які грають на підвищення золота і срібла, отримали підтримку коштом заяв представників Федеральної резервної системи (ФРС), що спробували запевнити інвесторів у тому, що процентні ставки в США будуть залишатися низькими довгий час.

Нагадаємо, що закріпившись вище позначки $ 1700 напередодні, золото продовжує зростати в ціні: метал дорожчає на тлі невеликого зниження вартості американської валюти.

Раніше повідомлялося, що світовий попит на золото впав до найнижчого рівня за останні 12 років. Про це йдеться в повідомленні Всесвітньої золотої ради.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу