Міноборони будує базу ВМС в Бердянську

Поділитися:

Державна спеціальна служба транспорту України побудує військово-морську базу «Схід» ВМС ЗС України в Бердянську, Запорізької області.

Спочатку Міністерство оборони України шукало виконавців робіт з будівництва та реконструкції будівель бази флоту на Азовському морі з боку цивільних підрядників. В кінці березня минулого року Східне територіальне квартирно-експлуатаційне управління оголосило три тендери на проведення необхідних робіт.

Під час відвідування Командувачем ВМС ЗС України контр-адміралом Олексієм Неїжпапою в жовтні 2020 майбутньої ВМБ «Схід» роботи на об’єкті відбувалися, зокрема йшов демонтаж старих будівель.

Тоді не повідомлялося, хто саме виконував підготовчі роботи перед початком будівництва нових об’єктів.

В одному з останніх тендерів 194-й понтонно-мостовий полк Державної спеціальної служби транспорту замовив будівельні і конструкційні матеріали по об’єкту «Будівництво Військово-Морський бази «Схід» для військової частини А3130, військове містечко № 90, Бердянськ».

Кошторис на тендер склав – 6,5 млн гривень, ця сума може бути зменшена в процесі відкритого аукціону.

Раніше термін завершення будівництва об’єктів на території військово-морської бази «Схід» за договорами називали – 30 листопада 2021 року, в поставках матеріалів крайній термін – 30 червеня 2021 року. Невідомо, чи змістилися строки завершення робіт на всіх об’єктах через зміну виконавця робіт.

Раніше повідомлялося, що ВСУ отримають турецькі безпілотники.

Також ми писали, що військовим ВСУ збільшать грошове забезпечення. Так, згідно із законопроектом, грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ буде складатися з базової ставки й додаткових видів грошового забезпечення: надбавок, винагород, бонусів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу