УЗ купуватиме паливо за завищеною ціною

Поділитися:

Купуватиме дизель за завищеною ціною. “Укрзалізниця” уклала новий контракт з компанією “Анвітрейд”. Бо та відмовилася постачати паливо державній компанії за старою ціною. І створила критичну ситуацію в Укрзалізниці. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Запаси дизелю повністю вичерпалися і держкомпанія була змушена укласти новий договір та в екстреному порядку закупила 50 тисяч тонн палива в “Анвітрейду” на 1 мільярд 350 мільйонів. Тим самим переплативши немалу суму грошей.

Замість 24 тисяч 223 гривень за тонну як це було в попередньому контракті, вона заплатила 26 тисяч 980 гривень. Тобто – переплатила близько 3 тисяч за тонну.

Компанія “Анвітрейд” – не єдиний шантажист на ринку. Так, контракт на 20 тисяч тонн отримала компанія “Трейд Коммодити”, яка в березні теж відмовилася постачати паливо Укрзалізниці.

Про критичну ситуацію, пов’язану з нестачею дизелю УЗ заявила ще 19 квітня. А вже наступного дня Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання дизпалива в її структурних підрозділах. За попередніми даними – збитки можуть сягати десятків мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України офіційно прийняв річний звіт АТ «Укрзалізниця» за 2019 рік.

У зв’язку з цим уряд затвердив окреме розпорядження, яким зобов’язав компанію перерахувати до державного бюджету країни близько 749,5 млн гривень під виглядом дивідендів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу