Винищувачі в Україні можуть з’явитися зі США і Франції

Поділитися:

Український уряд розглядає можливість оновлення існуючого парку із 30-ти радянських винищувачів “МіГ”-29 і “Су”-27. Нові апарати планують закупити у своїх західних партнерів. Як пишуть ЗМІ, посилаючись на джерела, розглядаються варіанти: апарати зі Сполучених Штатів чи Франції.

За інформацією джерела, під час візиту в Україну президента Франції Еммануеля Макрона на зустрічі з українським президентом обговорять можливість поставки винищувачів Rafale. Франція готова покрити значну частину витрат (1,5 млрд євро) з виробництва та доставки.

Щодо варіанту закупівель апаратів у США, то там йдеться про американські винищувачі F/A-18 “Super Hornet” виробництва “Боїнг”.

Зазначається, що відтак – перед українською владою стоїть вибір – закупівля легких або важких багатозадачних винищувачів.

Нагадаємо, у березні повідомлялося, що турецьке підприємство Baykar Defense – на етапі завершення збору партії нових безпілотників Bayraktar TB2 для Збройних сил України. Очікується, що безпілотники надійдуть в Україну у найближчі два місяці.

Також ми писали, що очільники Міноборони України та Міністерства національної оборони Туреччини підписали рамковий військовий контракт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу