В Україні можуть почати страхувати агропродукцію

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомили, що аграрний комітет підтримав законопроект №5104 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».

«Даний законопроект є дуже важливим для успішного функціонування аграрної галузі. Страхування і управління ризиками є одним із засобів, дозволяє мінімізувати негативні наслідки від непередбачуваних подій в сільському господарстві », – повідомили у відомстві.

Відомо, що метою законопроекту є визначення механізму надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції. При цьому пропонується внести зміни до Податкового кодексу України в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування сільськогосподарської продукції на 0,5% з метою в подальшому спрямовувати ці кошти на підтримку страхування сільськогосподарської продукції.

Крім того, розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів (премій) визначено на рівні до 60% з огляду на практики попередніх періодів дії аналогічних програм підтримки.

Слід зазначити, що програма з підтримки агрострахування є напрямом державної підтримки АПК на 2021, що було запропоновано Мінекономіки.

Нагадаємо, що Міністерство економіки здешевить кредити для українських аграріїв. Як зазначає прес-служба відомства, уряд підтримав відповідну постанову. Документ змінює порядок використання коштів, передбачених на фінансову підтримку агропідприємств. Йдеться про здешевлення кредитів.

Раніше повідомлялося, що на інвестиційному спільному форумі нашої країни і Республіки Казахстан обидві сторони затвердили п’ять ключових напрямках з інвестицій, в яких будуть співпрацювати. У тому числі було підписано співробітництво України з Казахстаном в аграрному секторі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу