“Мишковицький спиртзавод” продали у 25 разів дорожче за стартову ціну

Поділитися:

Майно “Мишковицького спиртзаводу” на аукціоні з приватизації продали у 24,8 рази дорожче за стартову ціну, повідомляє пресслужба Фонду держмайна.

Зазначається, що спиртзавод викупила компанія “Енерджі Солюшнс Україна” (Чернігівська область) за 181 млн грн.

За даними на порталі “ProZorrо.Продажі”, до участі у торгах допустили вісім компаній. Зокрема, конкурентами переможця виступили компанії “Біоагроенерджі” та “Бучачтрансагробізнес” із пропозиціями у 85 млн грн.

У Єдиному держреєстрі юросіб та фізосіб-підприємців вказано, що компанію “Енерджі Солюшнс Україна” зі статутним капіталом в 1 тисячу гривень зареєстрували у серпні 2019-го. Основна діяльність – дистиляція, ректифікація і змішування спиртних напоїв (до цього виробляла електроенергію). Кінцевий бенефіціар – екс-спортсмен з боротьби греко-римського стилю Сурен Геворкян та екссекретар виконкому Святопетровскої сільської ради Київської області Віктор Сопівник.

За інформацією Фонду держмайна, виробничі потужності “Мишковицького спиртзаводу” розташовані у Тернопільській області (площа – 13,85 гектарів, 511 найменувань будівель, рухомого й іншого майна. У Фонді уточнюють, що наприкінці минулого року було приватизовано окреме майно цього заводу в смт. Дружба (база матеріально-технічного постачання).

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада має намір розглянути у другому читанні проект закону щодо розблокування великої приватизації (№4543) наступного тижня.

Також ми писали, що торік держбюджет отримав 2,5 млрд грн від продажу держмайна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу