В Україні знайшли 2,5 млн підозрілих одержувачів пенсій і субсидій

Поділитися:

Міністерство фінансів в 2020-му перевірило виплати (субсидії, пенсії тощо) на загальну суму в 455 млрд грн. Всього знайшли 2,5 млн підозрілих одержувачів на загальну суму в 1,6 млрд грн. Найбільше зловживаннь серед субсидіантів.

70% від загальної кількості рекомендацій щодо проведення додаткової перевірки стосуються субсидій.

Всього знайшли такі можливі порушення: здійснення державної виплати вже після смерті реципієнта – 21 тис. одержувачів; здійснення покупки земельної ділянки, квартири (будинку), транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплати послуг на суму, що перевищує 50 тис. грн – 17,5 тис одержувачів;

А також наявність у сім’ї транспортного засобу, з дати випуску якого пройшло менше 5 років – 9,8 тис. одержувачів. Та отримання субсидій одночасно за двома різними адресами – близько 10 тис. сімей.

“Слід наголосити, що основна мета верифікації полягає в забезпеченні ефективного використання бюджетних коштів, недопущенні здійснення неправомірних виплат, установленні справедливої системи соціального забезпечення та підвищенні адресності державних виплат”, – пояснили в Мінфіні.

Нагадаємо, що частину українців можуть позбавити пенсій. Це станеться, якщо раптом виявляться факти, які можуть стати підставою для припинення пенсійних нарахувань. В Україні зараз проводиться масова верифікація одержувачів соціальних виплат.

Раніше повідомлялося, що в Україні незабаром має запрацювати система накопичувальної пенсії. Уже розроблений механізм фінансування, а також основні правила роботи системи в нашій країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу