Міненергетики поки залишить нічний тариф

Поділитися:

У Міністерстві енергетики повідомили, що не планують перегляд зонних тарифів на електроенергію для населення.

«На сьогодні немає планів щодо перегляду нічного тарифу. Коли обговорювалася скасування пільг з 1 січня, питання зонності не розглядалося. У споживачів нерівномірний графік споживання, тому з точки зору користі для енергосистеми потрібно давати їм економічний стимул перенести частину споживання на нічний час », – заявив глава відомства.

Однак обговорювати тарифні сценарії після 31 березня, за словами чиновника, ще рано.

Відомо, що для населення діють 2-зонний і 3-зонний тарифи, диференційовані за періодами. Тризонний тариф включає нічний, напівпіковий, піковий періоди споживання, двозонний – нічний і денний. В обох тарифах найбільш вигідним періодом споживання є нічний час.

Нагадаємо, що державну житлово-комунальну інспекцію намір створити у Верховній Раді. Відповідні законопроекти вже винесені на розгляд народним депутатам. Відомо, що ключовою функцією інспекції буде перевірка економічного обґрунтування цін на житлово-комунальні послуги і якість надання цих послуг.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики не володіє точною інформацією про обсяг газу в підземних сховищах НАК «Нафтогаз України».

Виконуючий обов’язки глави відомства Юрій Вітренко в інтерв’ю повідомив, що непрозорість в тому, що публіка не знає, скільки газу у «Нафтогазу» в підземках. Компанія навіть Міненерго не надає такі відомості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу