Поставки вугілля з державних шахт зірвані

Поділитися:

Державні шахти (вугледобувні підприємства) в четвертому кварталі 2020 року зірвали план поставок вугілля ПАТ «Центренерго». Всього поставили третину від тієї кількості, яка була гарантована Міністерством енергетики. Також важливо і те, що приватні компанії-постачальники, зважаючи на дефіцит вугілля, миттєво підняли ціни на нього до 1980 грн за тонну проти 1650 на той момент.

Тим часом існує й імпорт вугілля. Однак, як сказали з Міненергетики, це питання в нашій країні занадто політизоване. Замість розрахунків і цін — постійні спекуляції, оскільки основним імпортером є Російська Федерація.

Раніше були озвучені плани створення вертикально інтегрованої компанії, у якості бази для неї розглядалося саме ПАЛ «Центренерго». На цей момент цим плани залишилися на папері.

Раніше повідомлялося, що ДТЕК буде імпортувати вугілля з Росії, Польщі та Казахстану. Очікується, що рівень поставок ресурсу повинен збільшитися вже в лютому приблизно до 450 тисяч тонн вугілля. Саме стільки потрібно для стабільної роботи української енергетичної системи.

Також ми писали й про те, що шахти «Добропіллявугілля» повернулися державі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу