На українців чекає подорожчання електроенергії

Поділитися:

Українські економісти заявляють, що з 1 квітня 2021 року тарифи на електроенергію в Україні можуть вирости до 5,5 гривні за 1 кіловат, адже 31 березня закінчується дія спеціальних зобов’язань для «Укренерго».

«Потрібно завжди пам’ятати, що у нас тариф для населення діє до 31 березня. З 1 квітня у великій День сміху у нас може трапитися підвищення тарифи на електроенергію практично в три рази », – кажуть економісти.

Відомо, що зараз вартість електроенергії для промисловості значно вище. Крім того, промисловість доплачує своїм тарифом за низькі ціни для населення.

Але, як дія спецобязательств для «Укренерго» завершиться, 70 млрд, які дотує промисловість, будуть розподілені між населенням. Тобто автоматично вартість кіловата зросте мінімум в три рази.

Експерти наполягають, що Кабмін вже повинен щось робити, щоб уникнути такого розвитку подій, коли почнеться «електричний Майдан».

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики України розповіли, хто саме може розраховувати на отримання компенсації через підвищення вартості електроенергії.

Раніше повідомлялося, що НЕК «Укренерго» намагається домогтися підвищення тарифів на передачу електроенергії на 41 відсоток до показника в 414,66 грн за МВт-год. Такий тариф пропонують для покриття витрат державних банків, а також виплат за договорами на «зелений тариф», які підписані на даний момент. Планується, що підвищення набере чинності вже в квітні, а саме 1.04.2021 р

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу