У Європі стурбовані українською приватизацією

Поділитися:

На офіційному сайті Європейського парламенту була опублікована доповідь, згідно з яким, відзначається зволікання з приватизацією державних підприємств. Так, Європарламент висловив стурбованість збільшенням кількості підприємств, підконтрольних державі. Відомо, що опублікована доповідь затвердили 526 депутатів.

Крім того, парламентарії “настійно закликають Україну боротися з повсюдним кумівством і корупцією, які продовжують існувати в її секторі охорони здоров’я, і ​​особливо в Міністерстві охорони здоров’я”. Резолюція закликає ефективно розслідувати будь-які корупційні дії, “зокрема спроби закупити медичне обладнання за непропорційно високою ціною посеред пандемії”.

Документ Європарламенту також закликає Україну дотримуватися майбутні рішення Арбітражної комісії щодо мораторію на експорт необробленої деревини та боротися з тіньовою зайнятістю, обсяг якої досягає значних розмірів.

Нагадаємо, що Європейська Бізнес-Асоціація (ЄБА) очікує реформування правоохоронних органів, проте фахівець відомства сумніваються в якості змін, які проводить український уряд. Зокрема мова йде про останній редакції закону про Бюро економічної безпеки (БЕБ) і прийнятому в першому читанні законопроекті про реформу Служби безпеки (СБУ).

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент закликав українську владу до деолігархізації країни. Про це йдеться у відповідному розділі резолюції по виконанню нашою країною Угоди про асоціацію, за яку проголосували 526 європарламентарів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу