У Мінціфри представили план робіт на 2021 рік

Поділитися:

7 нових законопроектів, які планує реалізувати Міністерство цифрової трансформації представив глава відомства Михайло Федоров.

Так, в ТОП-7 законів Мінцифри входять:

1. Внесення змін до закону, щоб повністю прирівняти електронні паспорти до звичайних пластикових / паперових паспортів (сьогодні використання електронних паспортів регулюється постановою Кабінету міністрів про експеримент).

2. Зміни до закону про місце зміни реєстрації. Це одна з найбільш популярних послуг, тому Мінцифри збирається зробити її практично декларативною, відв’язавши прописку від багатьох життєвих ситуацій.

3. «Безпаперовий режим» або paperless. З 2021 року державні органи не зможуть вимагати документ у людини, якщо він вже є в будь-якому державному реєстрі.

4. Закон про Дія City. Це одна з кращих податкових і правових систем для IT і креативної індустрії в світі. Завдяки цьому закону пройде стимулювання розвитку аутсорсингових і продуктових компаній в Україні.

5. Законопроект про реєстри. Ухвалення закону дозволить запустити платформу для розгортання реєстрів і покращувати якість даних в реєстрах. Це дозволить істотно заощадити час і державний бюджет.

6. Закон про віртуальні активи, який передбачає легалізацію криптовалюта і відкриття ринку.

7. Закон про «хмари», який зробить можливим відкриття ринку хмарних технологій для зберігання даних. Для держави це гнучкість і можливість заощадити мільярди на закупівлю заліза. Для бізнесу – це розвиток мільярдного ринку, інвестиції.

Нагадаємо, що в Україні заборонять державним органам вимагати у громадян паперові документи при наявності електронних аналогів.

Раніше повідомлялося, що Міністерство цифрової трансформації України анонсувало відкриття спеціальних центрів для підтримки користувачів «Дія.Бізнес», які займаються підприємницькою діяльністю. Про це повідомляє заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу