Путін і Байден поговорили по телефону

Поділитися:

26 січня президент Російської Федерації Володимир Путін провів телефонну розмову з новим президентом Сполучених штатів Америки Джо Байденом.

Відомо, що під час бесіди російський лідер привітав свого американського колегу з початком роботи на посаді глави США. Так, лідери держав висловили задоволеність нинішніми досягненнями в питанні продовження Договору про стратегічні наступальні озброєння (ДСНВ, СНО-3).

При цьому Путін і Байден обговорили актуальні питання двостороннього і міжнародного порядку денного, в тому числі розглянули можливості співробітництва в боротьбі з пандемією коронавірусу та інших сферах, серед яких і торгово-економічна.

Також російський і американський президенти торкнулися теми одностороннього виходу США з Договору з відкритого неба та збереження Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми. До того ж до того лідери обговорили внутрішньоукраїнське врегулювання і російську ініціативу про проведення саміту постійних членів Радбезу ООН.

Слід зазначити, що в Білому домі уточнили, що розмова відбулася за ініціативою американської сторони – Байден подзвонив Путіну в середині дня.

Нагадаємо, що в перший день свого офіційного президентства новий глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден вже встиг скасувати частину рішень минулого лідера Америки Дональда Трампа. Серед головних указів – повернення США до Паризьких кліматичних угод.

Раніше повідомлялося, що пройшло рівно 11 років з того часу, як Путін брав участь в Міжнародному економічному форумі, тоді ще в ролі прем’єр-міністра Російської Федерації. У 2021 році вперше після величезної перерви РФ буде представлена ​​на Всесвітньому економічному форумі. Відомо, що в цьому році форум проводиться в форматі онлайн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу