Немедичним фахівцям охорони здоров’я підвищать зарплату

Поділитися:

Український президент Володимир Зеленський поставив підпис під законом про внесення змін до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо пільг і підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я. Депутати проголосували за цей закон 18 грудня 2020 року. Про це інформує пресслужба Президента України.

Відзначається, що сьогодні в клінічних лабораторіях працюють фахівці з вищою професійною немедичною освітою: біологи, біохіміки, бактеріологи та інші. Всі вони проводять діагностику COVID-19. Але при цьому не отримують доплати до заробітної плати, встановленої для медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус.

Підписаний президентом закон поширює соціальні права і пільги медичних і фармацевтичних працівників на зазначених вище професіоналів.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року в президентській партії розповіли про збільшення зарплати для медиків на 30% вже від 1 числа 2021 року.

Також раніше ми написали про те, що президент України пообіцяв підвищити заробітні плати лікарям, медсестрам і санітарам, які працюють в установах вторинної ланки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу