Стало відомо, як правильно подати декларацію за 2020 рік

Поділитися:

У Державній податковій службі повідомили, що з початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

Платник податків сам може вирішити, чи подавати декларацію за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Відомо, що на офіційному веб-порталі ДПС в Електронному кабінеті в розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію і відправити її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Граничні строки подання декларації за звітний (податковий) 2020 рік:

  • для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність на загальній системі оподаткування – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем ​​звітного (податкового) року. Останній день – 09.02.2021;
    для громадян, які відповідно до норм розділу IV ПКУ зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, наступного за звітним. Останній день – 30.04.2021;
  • для фізичних осіб, які декларують право на податкову знижку – до 31 грудня включно наступного за звітним роком. Останній день – 31.12.2021.

Слід зазначити, що від відповідального ставлення до вимог законодавства та своєчасного виконання громадянами конституційного обов’язку залежить економічний розвиток держави, його фінансова безпека і рівень соціального захисту.

Нагадаємо, що в Національному агентстві по запобіганню корупції (НАЗК) попередили українців про можливе тимчасове обмеження публічного доступу до Єдиного реєстру е-декларацій. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що фізособи-підприємці (ФОП) першої групи тимчасово звільнені від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) майже на всю першу половину 2021 року. Про це інформувала прес-служба Державної податкової служби України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу