У Європі лютує буревій «Белла»

Поділитися:

Штормове лихо під назвою «Белла» навалилося на південь Великобританії й північні райони Франції. Про це інформують світові ЗМІ. Буревій викликав сильний вітер і проливні дощі. В результаті несподіваної стихії тисячі французів і британців залишилися без електроенергії. Світло зникло також в тисячах домоволодінь.

Відомо, що через шторм більше третини рейсів з головного аеропорту Франції імені Шарля де Голля затримувалися в середньому на 50 хвилин. 27 грудня буревій «Белла» вразив Британію. По всій країні діяли понад 100 попереджень про повені. У частині Нортгемптонширу і Бедфордширу на сході Англії були затоплені будинки. Близько 20 тисяч сімей в Уельсі залишилися без світла.

Бретань і Нормандія на півночі та заході Франції були першими регіонами, які постраждали від негоди. Енергетична компанія Enedis повідомила, що 18 тисяч домогосподарств там залишилися без світла. У Франції метеорологічна служба попередила про шквальний вітер і високі хвилі на узбережжі Атлантичного океану. Пориви зі швидкістю до 145 кілометрів на годину були виміряні на вершині Ейфелевої вежі.

Нагадаємо, в суботу, 17 жовтня, в Кропивницькому буревій зірвав дахи з будинків, розбив паркани, пошкодив стіни та лінії електропередач.

Також раніше ми написали про те, що в Сполучених Штатах Америки тропічний шторм, викликаний буревієм «Лаура», призвів до загибелі відразу шести осіб в місцевому американському штаті Луїзіана.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу