У США лютує буревій Лаура: є жертви

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки тропічний шторм, викликаний ураганом “Лаура“, привів до загибелі відразу шести осіб в місцевому американському штаті Луїзіана. Про це повідомляє видання ТАСС, посилаючись на відповідні дані з боку управління охорони здоров’я США.

Відзначимо, що сам ураган накрив берега Америки в ніч на четвер, 27 серпня. Лиху прирівняли статус урагану четвертої категорії відповідно до загальноприйнятої шкали Саффіра-Сімпсона.

Тоді “вбивчий вітер” дійшов до узбережжя Луїзіани й Техасу, і як наслідок, створив сильний тропічний шторм із загибеллю жителів.

Повідомляється, що катастрофа знеструмила безліч будинків (зареєстровано 67 інцидентів), а також завдала шкоди приблизно 220 тисячам американців.

Також загинуло шість громадян в Луїзіані, однак це ще не остаточна статистика, оскільки остаточні дані щодо загиблих з інших штатів ще не відомі.

На цю мить ураган рухається в бік північного сходу від штатів Луїзіана й Арканзас. Швидкість вітру – 6,7 м/с.

Нагадаємо, що на початку серпня, за інформацією ВВС, тропічний шторм “Ісайя” пронісся через Сполучені штати Америки на узбережжі Атлантики, забрав життя п’ятьох людей.

Також раніше на тихоокеанські острови Вануату обрушився потужний ураган «Гарольд». Стихія завдала шкоди значної частини країни.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ